Nepečená tečúca tvarohovo-karamelová láva! Luxusný a neodolateľný dezert

Budeme potrebovať:

500 g – jemný tvaroh
250 ml – smotana na šľahanie
1 bal. – stužovač
2 lyžice – želatína
2 lyžice – kakao
3 lyžice – práškový cukor
300 g – karamelové salko
6 ks – piškóty

Postup:

1.

V horúcej vode pripravíme želatínu – 1 lyžicu (riadime sa návodom na obale želatíny). Smotanu na šľahanie spolu so stužovačom vyšľaháme do hustej peny. Jemný tvaroh vyšľaháme s cukrom a dôkladne spojíme, potom ho pridáme k vyšľahanej šľahačke a už len lyžicou premiešame.

2.

Hmotu rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme kakao, želatínu a premiešame.

3.

Pripravíme si poháre / podľa veľkosti koláčov, aké chceme mať / – najlepšie 6 šálok na čaj a 6 malých pohárov. Na dno čajovej šálky navrstvíme cca 2-3 lyžice kakaového krému. Do stredu krému vložíme pohárik a jemne ho zatlačíme (ale nie až na dno). Takto pripravené poháre vložíme do chladničky cca na 1 hodinu.

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*