Výborné ČOKOLÁDOVÉ REZY: Potešia ako zákusok k nedeľnej kávičke ale nestratia sa ani na žiadnej oslave.

Potrebujeme:

Na plát (cesto) budeme potrebovať:
3 vajcia
6 polievkových lyžíc cukru krupica
5 polievkových lyžíc hladkej múky
1 polievkovú lyžicu kakaa holandského typu

Na krém budeme potrebovať:
250 g zmäknutého masla
125 g čokolády (najlepšie pecičkové)

Na dohotovenie budeme potrebovať:
maslo
120 g čokolády (opäť najlepšie pecičkové)
70 ml smotany na šľahanie (obsah tuku 33%)

Okrem toho si pripravíme papier na pečenie veľkosti plechu a sáčok s rezanou trubičkou.

Postup:

Najprv si pripravíme plát (cesto):

Zapneme rúru na 220 ° C a necháme ju predhriať. Do misy dáme celé vajcia a prisypeme cukor. Do menšej misky nasypeme múku a kakao a premiešame ich. Vajcia s cukrom šľaháme do hustej peny. Vaječná hmota počas šľahania zbledne a zväčší svoj objem. Akonáhle máme vaječnú zmes vyšľahanú, tak znížime chod stroja, pridáme zmes múky s kakaom a všetko krátko zamiešame. Hotovú hmotu preložíme na plech vyložený pripraveným papierom na pečenie a rozotrieme ju rovnomerne nožom. Pri roztieranie dbáme na to, aby okraje boli silnejšie. Je to preto, že pri pečení majú okraje tendenciu sa pripaľovať.

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*