Potrebujeme:
Na plát (cesto) budeme potrebovať:
3 vajcia
6 polievkových lyžíc cukru krupica
5 polievkových lyžíc hladkej múky
1 polievkovú lyžicu kakaa holandského typu
Na krém budeme potrebovať:
250 g zmäknutého masla
125 g čokolády (najlepšie pecičkové)
Na dohotovenie budeme potrebovať:
maslo
120 g čokolády (opäť najlepšie pecičkové)
70 ml smotany na šľahanie (obsah tuku 33%)
Okrem toho si pripravíme papier na pečenie veľkosti plechu a sáčok s rezanou trubičkou.
Postup:
Najprv si pripravíme plát (cesto):
Zapneme rúru na 220 ° C a necháme ju predhriať. Do misy dáme celé vajcia a prisypeme cukor. Do menšej misky nasypeme múku a kakao a premiešame ich. Vajcia s cukrom šľaháme do hustej peny. Vaječná hmota počas šľahania zbledne a zväčší svoj objem. Akonáhle máme vaječnú zmes vyšľahanú, tak znížime chod stroja, pridáme zmes múky s kakaom a všetko krátko zamiešame. Hotovú hmotu preložíme na plech vyložený pripraveným papierom na pečenie a rozotrieme ju rovnomerne nožom. Pri roztieranie dbáme na to, aby okraje boli silnejšie. Je to preto, že pri pečení majú okraje tendenciu sa pripaľovať.
Pokračovanie receptu na druhej strane >
Leave a Reply