Suroviny
- 6 svetlo zelených paprík
- 750 g mletého mäsa
- veľká cibuľa
- 1 vajce
- horčica
- 3 strúčiky cesnaku
- strúhanka
- 1 väčší paradajkový pretlak
- 4 väčšie paradajky
- korenie, soľ
Postup prípravy receptu
Mleté mäso osolíme a okoreníme, zmiešame ho s nadrobno nakrájanou cibuľou, vajíčkom, trochou strúhanky, lyžicou horčice, cesnakom. Kto chce, môže pridať majoránku (ja ju nedávam, zbytočne potlačí chuť paprík).
Papriky očistíme, a naplníme pripravenou zmesou, potom ich rozmiestnime do pekáčika, pokvapkáme olejom, potrieme paradajkovým pretlakom a posypeme nakrájanými paradajkami.
Pekáč prikryjeme alobalom a dáme do rúry na 190st. Asi po 20 minútach podlejeme vodou a znovu prikryjeme alobalom.
Cca po hodine pečenia (od začiatku) odstránime alobal a necháme papriky ešte 30 minút dopiecť, aby chytili farbu.
Podľa požadovaného množstva a konzistencie výpeku (a samozrejme chuti :-)) môžeme znova podliať, prípadne pridať ďalší pretlak, paradajky, atď …
Hotové papriky môžeme podávať s knedľou, ryžou, u nás sa ale jedia výhradne s cestovinami, výdatne poliate jemne pikantnú výpekom.
Dobrú chuť!
Leave a Reply