Mraznička je neoddeliteľnou súčasťou domácností, pretože je skvelým pomocníkom, keď je potreba uchovať potraviny dlhšiu dobu. Najčastejšie je plná mäsa a tiež zeleniny. Nutné ale povedať, že je tu ešte jedna vec, ktorá sa do neho môže dávať. Dosť možno vás prekvapí, že je to cibuľa. Je veľa ľudí, ktorí ju do mrazničky dávajú pravidelne. A keď hovoria, prečo to robia, logicky to skúša aj rada ďalších. A tí ich slová len potvrdzujú.
Skúsené gazdinky vedia
To, že sa dáva cibuľa do mrazničky nie je spojené s tým, že ju možno týmto spôsobom dlhšiu dobu uchovať. Trebárs ako v prípade mäsa. Cibuľa samotná, keď je dobre vyschnutá, vydrží pri správnom skladovaní naozaj dlho. Ten dôvod, prečo ju dávať do mrazničky je úplne iný a odporúčajú ho hlavne skúsené gazdinky. Tie vedia nielen to, že sa pri varení bez cibule nezaobídu, ale vedia aj to, že keď ju dajú do mrazničky, má to jeden veľký pozitívny vplyv. A aký?
Bude sa vám lepšie krájať…
Možno tomu neveríte, ale je to skutočne tak. Ak máte v pláne spracovávať väčšie množstvo cibule, je rozhodne na mieste dať ju do mrazničky. A to z toho dôvodu, že sa vám bude lepšie krájať. Pokiaľ máte spracovať jednu, nie je to zase až tak nutné. Keď ale chystáte treba cibuľovú polievku, alebo máte v pláne guláš pre celú rodinu, bude potrebné nakrájať veľké množstvo cibule. A keď ju dáte do chladničky, výrazne vám všetko uľahčí. Čo sa s sníva stane, keď na ňu bude veľmi nízka teplota pôsobiť?
…okrem toho stačí len chvíľa v mrazničke a…
Pokračovanie článku na druhej strane >
Leave a Reply