Chcete si pripomenúť chuť detstva v podobe domácej zmrzliny?
Vďaka nášmu receptu môžete. Je úžasne smotanová a nenájdete v nej veľa chémie, ako je tomu tak v zmrzline kupovanej. Pesimisti samozrejme môžu namietať, že pridaný cukor nie je práve to najlepšie.
Možno nie je, ale zmrzlina bez farbív, konzervantov a éčok rozhodne nič nepokazí. Deťom urobíte veľkú radosť. Komu je cukor veľkým tŕňom v oku, dávať ho nemusí. Všetko záleží na Vašom uváženia a na Vašej chuti.
INGREDIENCIE:
– 4 žĺtky
– 200 ml mlieka
– 200 g cukru
– 500 ml smotany na šľahanie
POSTUP
1) Do misy dajte žĺtky a pripravte aj zvyšné suroviny.
2) Uvarte mlieko a nechajte ho vychladnúť. Potom k nemu pridajte vaječné žĺtky a cukor.
3) Mlieko zhustne. Potom znova zohrejte a priveďte do varu. Zmes dostane podobu kondenzovaného mlieka. Potom nechajte vychladiť.
5) Smotanu na šľahanie vyšľaháme ručným šlehačem.Poté všetko spojte a dobre premiešajte.
6) Umiestnite do formy, krabičky, alebo nádoby, ktorú ste si pre domácu zmrzlinu vybrali.
7) Vložte do mrazničky. Aby sa Vám v zmrzline netvorili zbytočné kúsky ľadu, párkrát po 30tich minútach vytiahnite a premiešajte.
8) Vznikne Vám zhruba 850 g čerstvej, domáci a krásne smotanové zmrzliny.
Zdieľajte tento super recept na domácu zmrzlinu aj s vašimi priateľmi! Určite si na nej tiež pochutnajú!
Leave a Reply