Najlepší recept na domáce lievance! Len tak sa za nimi zapráši…. Jednoduchá príprava!

Ingrediencie

150 ml mlieko
30 droždie (10 g sušené droždie)
1⁄2 pl cukor práškový
700 múka hladká
pl cukor práškový
3 vajíčko
št. soľ
600 ml mlieko

Inštrukcie

Vajíčka rozhabarkujeme so soľou a s 1 lyžicou cukru. Z droždia, 1/2 lyžice cukru a z teplého mlieka urobíme kvások a necháme 10-13 minúť kysnúť. Medzitým múku  preosejeme, pridáme rozšľahané vajíčka a nakoniec aj kvások. Mlieko nalejeme  v menších dávkach, aby sme dostali husté cesto ako na halušky. Všetko dôkladne premiesime a necháme kysnúť 45 – 60 minút.
Panvicu na lievance trocha vytrieme olejom a na malom ohni  lievance z oboch strán upečieme do zlatista.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*