Finta na najlepšiu štrúdľu pod slnkom: Vyskúšala som ju takto urobiť len raz a odvtedy ju robím jedine TAKTO!

Nikdy som nebola veľkým fanúšikom štrúdle, ale poviem vám, táto nemá chybu. Je úžasne jemná, lahodná a šťavnatá. Rozdiel od ostatných receptov je finta-fňa mojej dobrej známej – potieranie zmesou múky a masti, celá smotana a preloženie cesta, verte mi je to perfektný tip. Ja som raz skúsila a už inak štrúdľu nerobím. Všetky ostatné uložené recepty som hneď vymazala.

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

3 lyžice polohrubej múky

3 lyžice bravčovej masti

2 vajcia

1 téglik 10% kyslej smotany (200 g)

Štipka soli

Náplň:

Čokoľvek čo máte radi – jabĺčka, mak, orechy, tvaroh, čokoláda, lekvár

Postup:

V miske si zmeišame všetky prísady okrem polohrubej múky a masti. Vymiešame vareškou mäkké cesto, keď sa začne odliepať od stien misky, je hotové.

V samostatnej miske si zmiešame múku a masť – rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikovlnke.

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*