11 zabudnutých trikov našich babičiek, ktoré by mala poznať každá gazdinka!

Šikovné gazdinky sa podelili o triky a tipy do kuchyne, ktoré využijete každý deň. Oplatí sa poznať každý jeden.

Perfektné triky, ktoré v kuchyni využijete každý deň:

1. Obávate sa dopriať si huby, pretože vám po nich býva ťažko? Huby jednoducho strávite, ak ich pred tepelnou úpravou osolíte a pokvapkáte citrónovou šťavou. Citrón zlepšuje stráviteľnosť húb až o 60%.

2. Keď pečiete dobroty z lístkového cesta – štrúdle, alebo iné dobroty, plech netreba mastiť, ani vystielať papierom. Stačí, ak ho pred pečením opláchnete studenou vodou.

3. Chcete, aby boli zemiakové palcky chrumkavejšie? Nie je nič jednoduchšie, pridajte do cesta 1-2 lyžičky tvarohu. Budú krásne chrumkavé.

4. Trik babičiek pre najchutnejší jablkový koláč s úžasnou vôňou. Stačí, ak plátky jabĺk namočíte pred pečením do bieleho vína.

Pokračovanie článku na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*