Zmraziť a následne rozmraziť mäso v domácnosti je veľmi bežnou záležitosťou. Uchováte ho tak pre budúcu spotrebu a máte ho kedykoľvek po ruke, keď potrebujete variť. Sú rôzne spôsoby ako rozmrazovať mäso či iné potraviny, pričom každý má ten svoj. Niekto necháva mäso na stole, iný ho dáva do chladničky, ďalší nedočkavejší využívajú mikrovlnku.
Štúdie preukazujú, že…
Štúdie preukázali, že väčšina ľudí potraviny rozmrazuje zlým spôsobom, čím robia obrovskú chybu. Vložiť zamrazené potraviny do chladničky a nechať ich tam celú noc pomaly rozmŕzať je takisto úplne zle. Aký je teda najsprávnejší spôsob?
Pomôže studená voda
Dr. Susan poukazuje na to, že najlepší spôsob ako jedlo rozmraziť je umiestniť ho do studenej vody. Týmto spôsobom rozmrazovania najlepšie uchovávate chuť jedla. Voda vedie teplo lepšie než vzduch. Tento spôsob je najrýchlejším ako rozmraziť mäso a ryby. Túto metódu využívajú dokonca aj profesionálny kuchári, avšak k bežným užívateľom sa táto informácia nedostala.
Ako na to?
Pokračovanie článku na druhej strane >
Leave a Reply