Výborný koláč na každú príležitosť, určite si ho zamiluje aj celá Vaša rodina. Tento krém mi poradila moja teta z Tábora a priznám sa, že som nikdy neskúšala variť puding v jogurte, namiesto mlieka. Musím však povedať, že je to skvelá vec!
Čo budeme potrebovať:
Cesto:
2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček cukru múčky
1 bal. prášku do pečiva
1 hrnček mlieka
½ hrnčeka oleja
1 lyžicu kakaa
štipku soli
2 vajcia
Na krém:
500 ml bieleho jogurtu
300 ml vody
2 bal. vanilkového pudingu
práškový cukor podľa chuti
čokoládové hoblinky na posypanie
150-200 g zmäknutého masla
Postup:
Všetky prísady na cesto zmiešame v miske a vymiešame hladké cesto, ktoré navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech s vyššími okrajmi.
Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 150 stupňov asi 30 minút.
Než sa nám upečie cesto, pripravíme si krém.
V hrnci zmiešame jogurt s vodou, pridáme puding v prášku, rozmiešame a uvaríme hustú kašu (na miernom plameni za stáleho miešania).
Do vychladnutej pudingové kaše vmiešame maslo ušľahané s cukrom.
Krém navrstvíme na vychladnutý korpus a necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním posypeme hoblinkami čokolády.
Dobrú chuť!
Leave a Reply