Cviklový šalát s vajíčkom: Ten najlepší šalát, ktorý sa v našej rodine pripravujú pravidelne už roky. Cvikla z neho robí báječný pokrm!

Krvavé zlato má účinky skoro ako liek, hovoríme o zelenine menom cvikla (červená repa)… Cvikla je účinnou prevenciou ale aj liekom na mnohé vážne choroby. Cvikla je možno pre mnohých „nevábna“ zelenina, ktorú Vás nútili na silu jesť, podobne ako špenát. Ale pozor, cvikla je naplnená plnohodnotnými živinami, ktoré telo nevyhnutne potrebuje…

Budete potrebovať:

300 g cvikly

2 vajcia

80 g tvrdého syra

3 PL majonézy

1 PL horčice

80 g vlašských orechov

1 nakladaná uhorka

soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Cviklu si uvarte do polomäkka, nechajte vychladiť a nakrájajte ju na kocky. Vajíčka si uvarte natvrdo, nakrájajte a zmiešajte s nastrúhanou nakladanou uhorkou. Orechy si posekajte na menšie kúsky, alebo si ich nechajte rozdrviť v mixéri. Všetko spolu zmiešajte, osoľte a okoreňte a nakoniec pridajte majonézu a horčicu. Napriek majonéze sa vám s týmto šalátom podarí schudnúť jedna radosť a navyše budete aj sýti. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: sovkusom.ru

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*