Minútkové rožteky: chrumkavé zvonku a mäkké vnútri. Voňavé, ľahké a krémové. Máte ich hotové za pár minút!

Jemné, nadýchané rožteky so smotanovým nádychom nenechajú ľahostajným asi nikoho. Kúzlo spočíva v tom, že sú skutočne jednoduché na prípravu! Tento recept si už vyžiadalo mnoho mojich priateľov.

Sú ako stvorené k čaju alebo kávičke, pretože sú chrumkavé a plnené tou najlepšou plnkou. Majú však jednu nevýhodu – zo stola vám zmiznú veľmi rýchlo!

Ingrediencie na cesto

240g kyslej smotany
250g masla
1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
300g hladkej múky (podľa rozmerov cesta)

Ingrediencie na plnku

mak
vlašské orechy
cukor

Postup

Najskôr do misky nasypte múku, pridajte chladené a nakrájané maslo na kúsky. Rukami spracujte maslo a múku.

Do spracovanej zmesi pridajte sódu, kyslú smotanu a múky toľko, aby malo cesto konzistenciu ako ravioli. Zaviňte ho do klbka a vložte do chladničky na 30 minút.

Pripravte si makovú plnku. Pomletý mak zalejte trochou horúcej vody a nechajte vylúhovať 10 minút. Následne za stáleho miešania pridávajte cukor podľa chuti.

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*