Babička mi ukázala, ako ľahko urobiť domáce cesnakové korenie bez chémie. Potrebujete len 3 hlavičky cesnaku!

Cesnakový prášok – univerzálny pomocník do každej kuchyne! Dodáva pokrmu lákavú chuť, zatiaľ čo váš dych bude vždy svieži. Vzhľadom k dobrej rozpustnosti je ideálny na prípravu omáčok alebo marinád. Je vhodný aj do prvých a druhých chodov, teplých šalátov, toastov, zeleninových polievok a omelety.

Okrem svojej cesnakovej chuti v sebe zanecháva všetky prospešné vlastnosti čerstvého cesnaku. Má preventívne účinky pri kardiovaskulárnych ochoreniach, znižuje hladinu cholesterolu v krvi a prerieďuje krv.

Vyrobte si toto skvelé korenie vlastnými rukami! Samozrejme bude bez zbytočných prísad, ochucovadiel a vždy na dosah ruky.

Na prípravu porcie prášku (polovica pohára) budete potrebovať 3 veľké cesnakové hlávky.

Cesnak rozdeľte na strúčiky a očistite ich. Narežte ich na plátky rovnakej hrúbky a poukladajte na plech.

Pokračovanie na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*