Milujem pečenie tvarohových dezertov. Sú jednoduché na prípravu a úžasne lahodné. A najmä neobsahujú toľko tuku ako maslové dezerty. Vyskúšajte recept na moje obľúbené tvarohové muffiny.
Ingrediencie:
- 200 g jemného tvarohu
- 2 vajcia
- 2 lyžice kyslej smotany
- 2 lyžice masla
- 3/5 šálky kryštálového cukru
- ½ lyžičky jedlej sódy
- Hrozienka – voliteľné
- 1 hrnček múky
Postup:
Všetky ingrediencie vymiešame na hladké cesto.
Formu na muffiny vymastíme trochou masla a navrstvíme do nich cesto – nie až po okraj ale približne do ¾.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 – 190 stupňov, kým muffiny nie sú na povrchu zlatisté.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Pokračovanie >
Leave a Reply