Budeme potrebovať:
500 g – tvaroh
125 g – maslo
200 g – práškový cukor
3 lyžice – kyslá smotana
1 bal. – vanilkový cukor
1 ks – citrón (šťava + kôra)
3 lyžičky – želatína
150 ml – mlieko
1 bal. – číra želatína
2 ks – stredne veľká broskyňa
Postup:
1.
Maslo s práškovým cukrom dobre vymiešame, pridáme kyslú smotanu a vanilínový cukor. Keď máme hmotu krémovú, pridáme šťavu z jedného citróna a nakoniec aj nastrúhanú citrónovú kôru. Dobre premiešame a pridáme tvaroh.
2.
Pripravíme si želatínu – 3 lyžičky si zmiešame s teplou vodou podľa návodu a pridáme 150 ml horúceho mlieka. Zmes miešame a nalejeme ju do tvarohovej masy. Premiešame a navrstvíme do formy.
3.
Dáme do mrazničky (alebo na dlhšiu dobu do chladničky) a necháme stuhnúť. Keď nám tvarohová hmota stuhla, poukladáme na plátky nakrájanú broskyňu a zalejeme ju pripravenou čírou želatínou (môžeme si ju rozrobiť z broskyňového sirupu, šťavy alebo čistou vodou).
4.
Necháme stuhnúť. Tortu uchovávame v chladničke. Dobrú chuť!
Leave a Reply