Super diétny pudingový koláč: Konečne dezert, ktorý môžu aj cukrovkári!

Výborný koláčik, ľahký a vynikajúci. Ak nemáte brezový cukor, nahraďte ho medom alebo trstinovým cukrom. Tento koláčik môžu aj cukrovkári, je však výborný pre každého, aj keď držíte diétu.

Potrebujeme:

Na puding:
315 ml – 1,5% mlieka
37 g vanilkového prášku (ideálne diabetický, ale môže byť aj obyčajný – keď nerobíte koláč pre cukrovkárov)
2 lyžice brezového cukru (xylitol)

Na cesto:
3 vajcia (stredná veľkosť “M”)
štipka soli
125 g brezového cukru (xylitolu)
100 g celozrnnej múky (môžete použiť aj špaldovú alebo najemno namleté ovsené vločky)
8 g prášku na pečenie
4 lyžice vody
2 lyžice holandského kakaového prášku

Ovocie:
Marhule, slivky, čerešne…

Na vrch:
2 lyžice brezového cukru (xylitol)

Postup prípravy na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*