Príprava vám bude trvať približne 10 minút. Je to veľmi jednoduchá torta na prípravu, ktorú zjete skoro rovnako rýchlo ako ju urobíte
K príprave budeme potrebovať:
1 bal. – bezlepkových sušienok
30 g – maslo
1 lyžica – kokosový olej
250 g – mascarpone
250 g – jemný tvaroh
med alebo iné sladidlo podľa toho čo máte radi
250 g – malín
1/2 bal. – Želatína v prášku
Postup:
1.
Sušienky rozmixujeme tyčovým mixérom na prášok, pridáme rozpustené maslo a rozpustený kokosový olej.
2.
Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie. Na tieto ingrediencie je ideálna veľkosť formy 15 cm, dno vyložíme papierom na pečenie a na to navrstvíme sušienkovú hmotu. Lyžicou uhladíme a navrstvíme vymiešané mascarpone s tvarohom (osladíme sladidlom, ale pokojne môžete použiť aj med alebo cukor, ako chcete). Použite kvalitný mascarpone, ktorý je tuhý, nie jeho napodobeniny, ktoré sa ešte aj hýbu v kelímku. Kvalitné mascarpone je husté a lyžicou sa horšie vyberá z obalu.
3.
Na túto mascarpone hmotu navrstvíme malinovou hmotu – maliny tyčovým mixérom rozmixujeme na dreň, pridáme polovicu želatíny a jemne dreň v mikrovlnke ohrejeme. Nalejeme na mascarpone hmotu a dáme do chladničky stuhnúť.
Leave a Reply