Prvý chod hlavného jedla je nevyhnutný pre harmonické fungovanie tráviaceho systému. Polievka by mala byť výživná, nemala by spôsobovať pocit ťažoby a čo je najhlavnejšie, mala by byť vynikajúca. Ak už v obchode alebo na svojej záhradke objavíte mäkké a voňavé mladé zemiaky, bolo by hriech nepripraviť si z nich úžasnú a sýtnu polievku. Poďme na to!
Ingrediencie:
- 2,5 l zeleninového vývaru
- 400 g mladých zemiakov
- 3 mrkvy
- 3 PL masla
- 1 zväzok kôpru
- 2 PL sušenej bazalky a oregána
- Soľ a korenie podľa vkusu
- 100 g smotany
Postup
- Mrkvu si dôkladne umyte a očistite. Nakrájajte ju na malé polkruhy.
- Zemiaky si umyte a odstráňte šupku. Veľké si narežte na 4 časti, stredné na polovicu a malé môžete dať do polievky celé.
- V hrnci, kde sa bude polievka variť, si rozpustite maslo a osmažte na ňom zemiaky a mrkvu. Stačí 4-5 minút pod pokrievkou.
Pokračovanie receptu na druhej strane >
1 2
Leave a Reply