Domáca zemiaková polievka vás ohromí svojou chuťou. Hotová je raz-dva a pochutí si celá naozaj rodina!

Prvý chod hlavného jedla je nevyhnutný pre harmonické fungovanie tráviaceho systému. Polievka by mala byť výživná, nemala by spôsobovať pocit ťažoby a čo je najhlavnejšie, mala by byť vynikajúca. Ak už v obchode alebo na svojej záhradke objavíte mäkké a voňavé mladé zemiaky, bolo by hriech nepripraviť si z nich úžasnú a sýtnu polievku. Poďme na to!

Ingrediencie:

  • 2,5 l zeleninového vývaru
  • 400 g mladých zemiakov
  • 3 mrkvy
  • 3 PL masla
  • 1 zväzok kôpru
  • 2 PL sušenej bazalky a oregána
  • Soľ a korenie podľa vkusu
  • 100 g smotany

Postup

  1. Mrkvu si dôkladne umyte a očistite. Nakrájajte ju na malé polkruhy.

  1. Zemiaky si umyte a odstráňte šupku. Veľké si narežte na 4 časti, stredné na polovicu a malé môžete dať do polievky celé.

  1. V hrnci, kde sa bude polievka variť, si rozpustite maslo a osmažte na ňom zemiaky a mrkvu. Stačí 4-5 minút pod pokrievkou.

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*