200 ml mlieka, 300 g cukor a dva vajíčkové žĺtky, takto sa pripravuje najchutnejší vanilkový krém na svete!

Veľmi chutný a neobsahuje žiadne látky na zahustenie a za to má vynikajúcu vanilkovú chuť a dobre sa dá natierať. Je skvelý na natieranie tort, zákuskov a k drobným dezertom. Oplatí sa vyskúšať! 

Suroviny:

350 g maslo

2 ks vajíčkové žĺtky

300 g cukor

200 ml mlieko

2 balenia vanilkový cukor

1 ČL rumová aróma

Príprava:

Mlieko vlejeme do jedného hrnca a pridáme k nemu rozmiešané vajíčkové žĺtky, pridáme cukor a vanilkový cukor a na malom ohni začneme variť. Postupne miešame a približne varíme 3 minúty.

Bude tekutý, ale keď zmiešame s maslom, tak zhustne. Dôležité je aby sme ho nevarili dlhšie ako 3 minúty, lebo potom kvôli cukru môžu vzniknúť hrčky. Zložíme z ohňa, zakryjeme alobalom a necháme vychladnúť až kým nebude mať izbovú teplotu. Maslo vymiešame na penu, pridáme 1 ČL rumovú arómu a zase zmiešame. A už je krém hotový ☺

Pokračovanie >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*