Máte chuť na niečo sladké, ale nechcete sa zdržovať zdĺhavú prípravou? Pustite sa do jednoduchých trubičiek z lístkového cesta, ktoré sú naplnené maslovým krémom z kondenzovaného mlieka. Celá príprava je naozaj veľmi jednoduchá a zaručene jej zvládne úplne každý!
Ingrediencie:
– 500 g lístkového cesta
– 1 plechovka kondenzovaného mlieka
– 200 g masla
Postup:
1) Cesto si vyberte z chladničky skôr, aby malo izbovú teplotu. Nakrájajte ho na prúžky široké 2 cm.
2) Na kornútok si natočte pásik lístkového cesta. Kornútky si vyskladajte na plech, ktorý si vyložíte papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 5 minút.
3) Maslo vymiešame do peny a po lyžiciach pridávame kondenzované mlieko. Vyšľaháme postupne nadýchaný krém, ktorým potom naplníme kornútky.
Pokračovanie >
Leave a Reply