Budeme potrebovať:
250g jemný tvaroh odtučnený
275g hrudkovitý tvaroh odtučnený
4 lyžičky bieleho jogurtu
3ks vajičok
1 bal.vanilkového pudingu
2 lyžičky kakaa
ovocie podľa chuti
aróma alebo sladidlo
POSTUP:
1.Pripravíme si suroviny. Jemný a hrudkovitý tvaroh vymiešame v mixéri, pripadne 4 lyžice bieleho jogurtu, vanilkový puding. Keď máme cesto dobre vyšľahané, postupne pridávame jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vymiešame. (môžeme pridať arómu, prípadne sladidlo)
2.Výsledné cesto rozdelíme na 2 časti (jednu väčšiu, druhú menšiu) a do menšej pridáme 2 lyžice kakaa.
3.Pripravíme si guľatú formu na pečenie o priemere 18 cm a vyložíme ju papierom.
4.Začneme vrstviť cestá. Cesta vrstvíme striedavo do stredu formy. Začíname bielym a pokračujeme pokiaľ neminieme obe cesta. Na vrch poukladáme ovocie podľa chuti a dáme piecť do predom vyhriatej rúry. (Čím dlhšie cesto mixujete, tým je cesto redšie a bude jednoduchšie liať ho do formy. Dávajte však pozor na to, aby ste cesto nemixovali príliš dlho.)
5.Najprv pečieme pri teplote 175 stupňov cca 20 minút. Po uplynutí doby teplotu znížíme na 150 stupňov a pečieme ďalších 30 minút.
6.Upečený koláčik vyberieme a necháme vychladnúť. Skladujeme v chladničke.
Leave a Reply