Cigánska v kastróliku: Jednoduchý recept, ktorý ale zasýti každého v rodine. Lepšiu cigánsku ste ešte nejedli!

Milovníci cigánskej pozor! Máme pre vás báječnú dobrotku, ktorú ste ešte nejedli. Takýto jednoduchý a vynikajúci variant cigánskej si môžete doma pripraviť bez menšej roboty. Jednoducho ju dajte piecť aj so zemiakmi v pekáči. Tzv. Cigánsku v kastróle si zamiluje každý gurmán.

Budeme potrebovať:

1,5kg bravčového mäsa

60ml svetlého piva

100ml slnečnicového oleja

gyros korenie

1 PL medu

2kg zemiakov nakrájaných na plátky

korenie a soľ od chuti

2 cibule – môže byť 1 červená a 1 biela

100g slaninky

4-5 strúčikov cesnaku

200g kyslej smotany

soľ, čili, korenie, petržlenová vňať od chuti

Postup prípravy:

Mäso si naporciujeme a napácujeme v marináde z gyros korenia, medu, oleja a piva ešte deň pred pečením, aby sa spojili chute. Pekáč si potrieme tenkou vrstvou oleja, alebo masti a naukladáme naň polovicu zemiakov nakrájaných na plátky. Na plechu ich osolíme, okoreníme.

Pokračovanie na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*