
Budeme potrebovať:
5 ks žĺtka,
1 hrnček (250 ml) kr. cukru,
1 hrnček oleja,
1 hrnček mlieka,
2 hrnčeky polohrubej múky,
1 balíček vanilkového cukru,
1 balíček prášku do pečiva,
štipka soli.
Na náplň:
800 g tvarohu,
250 g kr. cukru,
2 balíčky vanilkového cukru,
1 citrón – použijeme kôru,
1 balíček vanilkového pudingu,
sneh z 5 bielkov.
Postup: Všetky “suché” suroviny zmiešame v miske. V druhej miske vymiešame žĺtky s cukrom do peny, pridáme mlieko a olej a nakoniec aj zmiešané “suché” suroviny. Spojíme a polovicu cesta nalejeme na plech (30 x 40 cm), ktorý sme vymazali tukom a vypypali hrubou múkou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov. Kým sa pečie jedna polovica cesta, pripravíme si plnku. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu. V druhej miske vymiešame všetky ostatné suroviny a jemne vareškou primiešame vyšľahaný sneh. Keď máme pripravenú plnku, cesto z rúry vyberieme opatrne navrstvíme plnku a vylejeme aj druhú polovicu cesta. Pečieme ďalších 30 minút a kontrolujeme špáradlom. Upečený koláč vyberieme, necháme vychladnúť v plechu a pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom.
Leave a Reply