INGREDIENCIE:
ZÁKLADNÉ SUROVINY :
500 g špagety
4 ks vaječný žĺtok
150 ml smotana na šľahanie
150 g prerastená slanina
1 strúčik cesnak
50 g nastrúhaný parmezán
OSTATNÉ SUROVINY :
nasekaná petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
Špagety uvaríme v osolenej vode al dente (na skus).Žĺtky spolu so smotanou dáme do misy a zmiešame spolu so soľou a korením. Slaninu nakrájame na rezance. Cesnak ošúpeme a najemno nakrájame. Nakrájanú slaninu opečieme na oleji do sklovita. Pridáme cesnak, krátko podusíme a pridáme scedené cestoviny. Sporák vypneme a cestoviny zalejeme vajcovou zmesou a premiešame. Naservírujeme na taniere a okamžite podávame posypané parmezánom a petržlenovou vňaťou.
Leave a Reply