Kto by nemal rád zemiakové placky! Chutný a jednoduchý recept, ktorý prevonia celý byt a potešíte ním aj zarytých odporcov zeleniny.
Ingrediencie
Na placky
- 5 zemiakov
- 4 menšie cukety
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- 200 g slaniny
- 1 lyžička majoránky
- 2-3 lyžice hladkej múky
- soľ, korenie
- olej
Postup
Celkový čas prípravy: 45 min
Cukety aj zemiaky ošúpte a nastrúhajte. Osoľte ich a nechajte chvíľku odstáť, aby sa z nich uvoľnila voda. Po chvíli prebytočnú vodu zo zemiakov zlejte.
Do osolených a vytlačených zemiakov a cukiet pridajte lyžičku majoránky, soľ, korenie, slaninu nakrájanú na kocky, dva vylisované strúčiky cesnaku a dva žĺtky. Aby boli placky krásne nadýchané, vyšľahajte bielky do peny a potom ich zamiešajte do cesta. Podľa hustoty nasypte do cesta dve až tri lyžice hladkej múky a celú zmes starostlivo premiešajte.
Na panvici na strednom plameni zohrejeme olej. Veľkosť placiek prispôsobte vlastnej chuti. Placky osmažte z oboch strán dozlatista.
Leave a Reply