Anjelské oči: Tieto keksíky nemôžu chýbať na sviatočnom stole!

Ingrediencie:
  • 250 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 80 g cukru
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 1 štipka soli
  • 3 žĺtky
  • 150 g mäkkého masla
  • 1 polievková lyžica studenej vody podľa potreby
Navyše:
  • 1-2 vaječné bielka
  • 50 g nahrubo mletých mandlí
  • 120 g marhuľového džemu alebo červeného želé

Príprava:
  1. Múku, cukor, vanilínový cukor, prášok do pečiva a soľ zmiešame v mnohonásobnom cvičení. Pridáme maslo a keď nám vznikne drobivé cesto, pridáme žĺtky. Ak sa cesto drobí, pridáme 1 polievkovú lyžicu studenej vody. Cesto vytvarujeme do gule, zabalíme do priehľadnej fólie a dáme na cca 30 minút do chladničky.
  2. 2 plechy vystelieme papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180°C.
  3. Z cesta vytvarujte 60 guličiek s hmotnosťou 20 g. Bielky vyšľaháme vidličkou. Každú guľôčku najprv namočte do vaječného bielka a potom obalte v mandliach. Guľôčky položte na plech a rúčkou drevenej varešky do každej vytvorte zhora priehlbinu. Pečieme asi 15 minút.
  4. Niektoré guľôčky môžu počas pečenia stratiť priehlbinu. Upevnite priehlbinu na čerstvo upečených sušienkach, kým sú ešte mäkké. Ochlaďte ich.
  5. Džem privedieme do varu a lyžicou naplníme priehlbinu v sušienkach.
Prajeme dobrú chuť 🙂
Ak sa Vám tento jednoduchý recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku. Ďakujeme :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*