Babičkin jablčný koláč s pudingom – veľmi chutný koláč s jednoduchou prípravou.

Ingrediencie:

práškový cukor na posypanie
2 balenia vanilkového cukru
1 balenie lístkového cesta
2 balenia vanilkového pudingového prášku
3 + 4 lyžice krupicového cukru
600 ml mlieka
1 kg jabĺk

Pracovný postup:

Jablká olúpeme a na hrubo nastrúhame. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Lístkové cesto rozvaľkáme na polovice. Jednu polovicu položíme na plech s papierom na pečenie a naukladáme na ňu nastrúhané jablká. Posypeme je krupicovými a vanilkovým cukrom a škoricou. Na jablká nalejeme horúci puding. Na puding položíme druhú polovicu lístkového cesta. Okraje pritlačíme a koláč pečieme na 160 ° C asi 30 minút. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*