Babičkin jablčný koláč s vanilkovou náplňou a so škoricou – hotový za 30 minút!

Jablká sú chutné celoročne a na rozdiel od niektorých druhov ovocia sú skvelé v každom ročnom období. Ak ich máte radi, iste máte už peknú zbierku receptov na jablkové pokrmy, dezerty a koláče.

Čo ale zjemniť sviežu a občas kyslú chuť jabĺk krémovým sladkým pudingom s vanilkovou príchuťou? Táto kombinácia je vskutku lahodná a rozhodne stojí za vyskúšanie. Pripravte si tento rez podľa nasledujúceho receptu.

Zloženie cesta:

500 g múky
100 g cukru
250 g masla
2 žĺtky
1 balenie prášku na pečenie
cca. 100 ml mlieka

Zloženie náplne:

2 kg jabĺk
6 lyžíc cukru
2 vyšľahané bielky
vanilka
škorica
1 l mlieka
2 balenia vanilkového pudingu

Príprava

Zmiešajte všetky prísady na cesto a nechajte ho odpočívať v chladničke. Jablká nastrúhajte a zmiešajte ich so škoricou a cukrom. Puding pripravte v mlieku podľa návodu na obale a zmiešajte s bielky. Odrežte tretinu cesta a zvyšok vložte do plechu. Na tento základ naskladajte vrstvu jabĺk a zalejte ich pudingom. Nakoniec pridajte pruhy zo zvyšného cesta a pečte pri 180-200 stupňoch po dobu 25-30 minút.

Pokračovanie >

zdoj: egyszerugyorsreceptek.com

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*