Ako na to?
Namočenú fazuľu si opláchnite. Dajteju variť do osolenej vody a počkajte, kým nezačne mäknúť. Môže to trvať približne 30 minút, záleží aj na tom, ako dlho bola namočená.
Medzitým si očistite a umyte zemiaky a nakrájajte ich na menšie kocky, aby sa rýchlejšie uvarili a zaoblili. Rovnako si nakrájajte nadrobno cibuľu, ktorú môžete a nemusíte opiecť dozlatista na inej panvici. Mrkvu, zeler i petržlen si nakrájajte na menšie kúsky a všetko spolu dajte variť k polomäkkej fazuli. Varte spolu asi 20 minút.
Keď bude fazuľa a zelenina mäkká, rozmiešajte si v pohári múku s trochou vody a za stáleho miešania vlejte do polievky. Nezabudnite polievku po primiešaní múky miešať aspoň ďalšiu minútu, aby sa Vám v polievke nevytvorili hrudky. Pridajte do polievky soľ a korenie, a varte ešte niekoľko minút. Minútu pred koncom varenia prisypte majorán. Ten by sa nikdy nemal prisypať do jedla skôr, než na konci, pretože môže zhorknúť a úplne pokaziť chuť jedla.
Ak máte radi údeniny, pridajte do polievky spolu so zeleninou aj kúsok údenej šunky. Polievka bude po nej krásne voňať a pochvaľovať si ju budú aj chlapi.
Leave a Reply