POSTUP:
Do misy nasypeme múku, cukor a mletú škoricu, pridáme zmäknuté maslo a žĺtky najprv krátkou menšou vareškou a potom rukami rýchlo, aby sa maslo príliš nerozpúšťalo, spracujeme hladké cesto. Vytvarujeme z neho nie príliš silný valček, zabalíme ho do mikroténovej fólie a necháme v chlade odpočinúť.
Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát o sile stebla, vykrojíme z neho kolieska, opatrne ich preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 150 ° C a upečieme dozlatista. Ihneď po upečení horúce kolieska preložíme pomocou tenkého plochého noža na rovnú podložku a necháme vychladnúť.
Cukríky zalejeme smotanou, opatrne na miernom ohni za stáleho miešania zahrejeme a necháme cukríky rozpustiť. Zmes necháme vychladnúť a keď úplne stuhne, rozmiešame ju so zmäknutým maslom.
Upečené vychladnuté kolieska zlepíme po dvoch pripraveným krémom a prelejeme ich na vrchu aj po stranách rozohriatou čokoládovou polevou. Než poleva stuhne, posypeme kolieska čiastočne ešte škoricovým cukrom a necháme v chlade odležať.
Leave a Reply