Balkánsky jablkový koláč – tortička na plechu: Piškóta je jemná ako vata a plnka sa vám rozplynie na jazyku!

Piškóta:

Zmiešajte cukor, vanilkový cukor, olej, žĺtky, múku, prášok do pečiva a vodu – miešajte až do nadýchanej penovej konzistencie. Bielky vyšľahajte na sneh. Obe hmoty opatrne zmiešajte tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu dúhy. Rozotrite cesto na papierom na pečenie vystlaný plech a zapečte až do zlatohnedej. 170 ° cca 30 minút.

Na vrch:

Na vrch: Nadrobno nakrájané jablká rozvaríme s cukrom v hrnci s hrubším dnom, pridáme vodu a nakoniec zahustíme pudingovým práškom. Náplň rozotrieme na ochladenú piškótu a necháme ju vychladnúť. Jablká nemusia byť úplne rozvarené, my máme radi väčšie kúsky. Niekto používa aj strúhané jablká.

Podávame so šľahačkou a škoricovým cukrom!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*