Banánové šialenstvo na tanieriku: Nadýchaná šľahačková plnka a banánový likér – mňamka!

Postup:

Vajíčka vymiešame s cukrom do peny a postupne pridávame ostatné suroviny. Pripravené cesto navrstvíme na plech o veľkosti 20 x 30 cm, ktorý sme si vyložili papierom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov cca 30 minút.
Upečené cesto necháme vychladnúť. Následne ho rozrežeme pozdĺžne na polovicu.
Puding si uvaríme v mlieku a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny spolu s banánovým likérom a postupne pridávame vychladnutý puding. Vyšľaháme krémovú hmotu (asi 2/3), ktorú navrstvíme na jednu časť cesta.
Druhú časť cesta si položíme na pracovnú dosku a pomocou pohára si vykrojíme kruhy. Opatrne položíme plát cesta na vanilkový krém a do dierok poukladáme nakrájaný banán. Vykrojené kolieska uložíme na banány a navrstvíme zvyšok vanilkovej plnky.


Smotanu na šľahanie si vyšľaháme s práškovým cukrom. Želatínu pripravíme podľa návodu v teplej vode a primiešame ju k vyšľahanej smotane. Navrstvíme na vanilkový krém a necháme v chladničke stuhnúť.

Vrch posypeme strúhanou čokoládou alebo kakaom a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj: Zmiksowani

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*