Banány v parížskej šľahačke – kto vyskúša, ten mi dá určite za pravdu, že toto je tá najlepšia nepečená dobrota.

Potrebujeme:

300 g čokolády na varenie

4 dl smotany na šľahanie 33%

100 g práškového cukru

100 g masla

1 balíček potravinárskej želatíny

2-3 dcl mlieka na rozpustenie želatíny

balíček štvorcových keksov

3-4 veľké banány

forma na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát

Postup:

Nachystáme si smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na miernom plameni rozpustíme v smotane polámané čokolády (dala som 3 čokolády), maslo a práškový cukor, uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Potom dáme do chladničky do druhého dňa do chladničky.

Na druhý deň vyšľaháme do peny. Krém radšej ani neochutnávajte pretože vám tak zachutí, že sa sotva ovládnete, aby ste ho nezjedli celý.

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*