Bavorské šišky jemné ako pavučinka: Lepšie šišky ako tieto ste ešte nejedli!

Budeme potrebovať:

Cesto:

50 g – práškový cukor
50 g – mäkké maslo
3 ks – žĺtka
500 g – hladká múky
30 g – droždie
1/4 l – mlieko
2 lyžice – rum
štipka – soľ
štipka – nastrúhaná citrónová kôra

Na ozdobu:

1 kelímok – lekvár
250 g – tvaroh
1 ks – vanilkový cukor
100 ml – 33% smotana
práškový cukor na posypanie

Postup:

1.

Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a lyžicu múky, zľahka premiešame a necháme vzísť kvások. Medzitým si vyšľaháme žĺtka s maslom. K vyšľahanej zmesi pridáme ostatné suroviny a kvások a spravíme cesto, ktoré necháme cca hodinu kysnúť.

Pokračovanie receptu na druhej stránke >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*