Bez tohto by u nás Vianoce ani neboli! Dokonalé Šuhajdy s orechovou náplňou – ako z obrázku!

Nachystáme si košíčky, do ktorých nalejeme dve lyžičky čokolády a necháme stuhnúť. Kým nám tuhne čokoláda v košíčkoch, urobíme si orechovú plnku: cukor, hrozienka (dávam za hrsť) a rum necháme prejsť varom v mlieku, pridáme orechy a mleté ​​piškóty a za stáleho miešania necháme prejsť varem.Stačí povariť 1 minútku.

Masa by mala byť redšia, v košíčkoch sa tak pekne rozleje. Ak by bola veľmi riedka, pridajte ešte pár pomletých piškót a trošku mletých orechov. Necháme cca dve minútky vychladnúť a pridávame po jednej väčšej lyžičke na stuhnutú čokoládu. Nakoniec do každého košíčka nalejeme po jednej väčšej lyžičke čokolády. Keď začína tuhnúť, to bude trvať trošku dlhšie, farebne ozdobíme. (Čokoládu nechajte tuhnúť pri izbovej teplote, aby Vám nevyrazil tuk na povrch). Nemusíte ich držať v chladničke, stačí s ostatnými suchými koláčikmi. Z tejto dávky vyjde asi 30-32 menších košíčkov.

Na biele Šuhajdy dávam 300 g bielej čokolády a 50 g cery – ako náplň sú okrem orechové plnky výbornej aj sušené slivky.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*