Postup:
1) Pripravíme si misu, v ktorej budeme miešať ingrediencie. Kým si pripravíme základ na korpus, môžeme zapnúť rúru na 200 stupňov, aby sa nám vyhriala.
2) Do misy dáme biely jogurt a pridáme sódu bikarbónu. Dobre premiešame, aby sa sóda dostala do celej masy.
3) V ďalšej mise si zmiešame suché ingrediencie. Cukor, preosiatu múku a kakao dobre premiešame a potom prisypeme do misy s jogurtom.
4) Keď všetko dôkladne premiešame, dostaneme kakaovú masu. Pripravíme si formu, v ktorej budeme korpus piecť. V danom prípade bola použitá okrúhla tortová forma s priemerom 29 cm.
5) Formu najprv vymastíme maslom a až potom do nej nalejeme celú kakaovú hmotu. Tortu potom pečieme asi 25 až 30 minút.
6) Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím alebo staviť na klasiku a natrieť obľúbeným džemom a poliať čokoládou. Ja som využila kyslú smotanu, ktorú som zmiešala s cukrom. Fantázii sa medze nekladú.
Leave a Reply