Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchý

Jednoduchý recept, ktorý zvládne pripraviť aj začiatočníčka v pečení. Odporúčam ho každému, kto nemá rád presladené dezerty, po ktorých musí vypiť pohár vody, aby mu prešla sladká chuť z úst nižšie 🙂 Samozrejme, kto má rád sladšie, môže pridať viac cukru, ale neodporúčam. Takto ako to je v recepte, je to úplne top. Nie nadarmo boli babičky super pekárky a kuchárky. Toto je recept starý a tradičný, preto si ho uložte, aby vydržal ďalšie desaťročia.

Budeme potrebovať:

Na cesto:
400 g hladkej múky
200 g masla alebo margarínu
150 g práškového cukru
štipka soli
2-3 lyžice mlieka
vajíčko

Na krém:
600 ml kyslej smotany
2 bal. vanilkového pudingu
150 g kr. cukru
500 ml mlieka
1 ks citrón – kôra aj šťava

Postup prípravy na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*