Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchý

Postup:

1.

Hladkú múku preosejeme do misky, pridáme na kocky nakrájané maslo i

zbovej teploty (môžete maslo zameniť za margarín, ale s maslom je to oveľa chutnejšie), pridáme aj práškový cukor, štipku soli, vajíčko a spracujeme hladkú guličku cesta. Pokiaľ je nutné, pridáme aj 2-3 lyžice mlieka. Záleží na veľkosti vajíčka a na tom, ako je cesto po vypracovaní tuhé. Malo by sa dať pekne váľať, nemalo by sa trhať.

2.

Spracované cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne pol hodinu.

3.

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme bokom vychladnúť. Po vychladnutí pridáme kyslú smotanu a šťavu (aj kôru pre chuť) z jedného citróna.

4.

Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme ho na polovicu. Jednu polovicu rozvaľkáme na veľkosť plechu (20×30 cm), preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme smotanový krém. Zakryjeme ho druhou polovicou cesta a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.

5.

Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu, ale sledujeme.

6.

Necháme vychladnúť a vrch posypeme práškovým cukrom.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*