Božský krémový koláč, ktorý ohúril celú rodinu!

PRÍSADY NA PUDING:
  • 5 polievkových lyžíc zemiakovej múky
  • 4 polievkové lyžice hladkej múky
  • 3 žĺtky
  • 1/2 šálky cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 liter mlieka

Do misy pridáme zemiakovú múku, pšeničnú múku, žĺtky, cukor, vanilínový cukor a 1 šálku mlieka ( 1 šálka = 250 ml ). Všetky prísady dôkladne prešľahajte. Zvyšné mlieko nalejte do hrnca a priveďte do varu.

Keď začne mlieko v hrnci vrieť, prilejte puding a miešajte, kým nezhustne. Odstavte a nechajte vychladnúť. Ak sa počas varenia vytvoria v pudingu hrudky, môžete ho rozmixovať do hladka.

PRÍSADY NA PIŠKÓTOVÝ KOLÁČ
  • 3 vajcia
  • 1/2 šálky cukru
  • štipka soli
  • 3/4 šálky preosiatej polohrubej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva

Vajcia s cukrom a štipkou soli šľahajte, kým nezdvojnásobia svoj objem. Múku preosejte do samostatnej misky, pridajte prášok do pečiva a premiešajte. Pridáme k rozšľahaným vajciam a dôkladne premiešame.

Nalejte do formy s rozmermi 25×20 cm (alebo podobnej). Pečte 25-30 minút pri teplote 180 stupňov. Upečené cesto nechajte vychladnúť.

PRÍPRAVA LÍSTKOVÉHO CESTA:

Pečte 1 lístkové cesto 20-25 minút pri teplote 180 stupňov (do zlatista). Po upečení cesto nakrájajte na veľkosť formy. Nemôžeme to urobiť vopred, pretože cesto sa počas pečenia zmršťuje.

PRÍSADY NA PUNČ:
  • 100 ml studenej prevarenej vody
  • 2 polievkové lyžice vodky (vodku môžete nahradiť citrónovou šťavou)

Do vody pridajte vodku a premiešajte, potom namočte vychladnutý piškótový koláč.

PRÍSADY NA PUDINGOVÚ ZMES:
  • 200 g mäkkého masla
  • vopred pripravený (vychladnutý) puding

Mäkké maslo vyšľaháme a postupne pridávame vychladnutý puding, pričom stále miešame. Naneste ho na koláč a rozotrite.

KRÉMOVÁ ZMES:
  • 1 šálka horúcej vody
  • 1 polievková lyžica želatíny
  • 500 ml studeného krému 36% alebo 30%
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor

Do horúcej vody pridajte želatínu, premiešajte a nechajte vychladnúť. Vyšľaháme studenú smotanu, pridáme práškový a vanilkový cukor a premiešame. Potom prilejte vychladnutú želatínu a chvíľu miešajte, kým sa nespojí so smotanou. Nalejte na pudingovú zmes a rozotrite. Na vrch položíme upečené (vychladnuté) lístkové cesto a lyžicou ho pritlačíme. Posypte práškovým cukrom.

Postup si môžete pozrieť aj v priloženom videu 🙂

Dobrú chuť! 👩‍🍳👌 Zdieľajte tento recept na úžasný koláč aj s ostatnými na Facebooku :). Ďakujeme.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*