Božský orechovo-kávový zákusok: Nevyrovná sa mu žiadny dezert z cukrárne!

Tento koláčik je pre mňa absolútna topka, pokiaľ ide o sladké zákusky. Spája všetko, čo máme radi – jemné cesto, úžasný krém a polevu. Na špeciálne príležitosti aj vtedy, keď máte jednoducho chuť na dezert ako z cukrárne. Je výborný!

Potrebujeme:

3 lyžice múky

6 vajec

150 g kr. cukru

150 g orechov – mletých

½ bal. prášku do pečiva

štipku soli

Na krém:

300 ml mlieka

3 lyžice hladkej múky

1 lyžicu kávy (rozpustnej)

1 bal. vanilkového cukru

250 g masla alebo margarínu izbovej teploty

180 g práškového cukru

5 lyžičiek mletých orechov

Na vrch:

150 g horkej čokolády

50 g masla – rozpusteného

Postup prípravy na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*