Postup:
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Biely s časťou cukru ušľaháme na tuhý sneh. Žĺtky zmiešame so zvyšným cukrom do svetlej peny. Potom postupne vmiešame múku, orechy, soľ a prášok do pečiva.
Nakoniec opatrne vmiešame aj sneh a takto prirpavené cesto navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie alebo vymastený. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25-30 minút. Keď sa cesto ochladí, vložte ho opäť na plech.
Mlieko nalejeme do hrnca a vmiešame doň múku, kávu a vanilkový cukor – za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý následne odložíme vychladnúť.
Maslo alebo margarín našľaháme s cukrom a pridáme aj orechy, potom túto zmes vmiešame do vychladnutého kávového pudingu. Krém rovnomerne aplikujeme na cesto a nakoniec prelejeme maslovo-čokoládovou zmesou, ktorú sme si rozpustili vo vodnom kúpeli. Dáme stuhnúť a môžeme podávať!
Zdroj: receptneked.hu
Leave a Reply