So svadbou neprichádzajú len starosti týkajúce sa samotného obradu, kvetín a všetkých oficialit, ale tiež povinnosti týkajúce sa tradícií a predovšetkým jedla. Na svadobnej hostine by nemali chýbať svadobné koláčiky, malé koláčiky plnené rôznymi zmesmi od maku, lekváru, tvarohu až po marmeládu. Dôležité je vychytať pomer medzi cestom a náplní, ktoré by malo byť tak nejako akurát.
Ako na to?
Základom koláčikov je samozrejme cesto, nejedná sa o žiadne zložité prípravy. Spomínané ingrediencie vyjdú asi na 150 kusov koláčikov. Potrebovať budete:
1/2 kg hladkej múky
30 g čerstvého droždia
50 g cukru
50 ml mlieka
štipka soli
2 vajcia
350 g rozpusteného masla
kôra z jedného citróna
Maková plnka:
1/4 l mlieka
200 g mletého maku
3 lyžice cukru krupice
1/2 lyžičky mletej škorice
štipka soli
4 lyžice džemu
3 lyžice rumu
lúpané mandle
Nezabudnite ani na posýpku:
3 lyžice hladkej múky
2 lyžice cukru múčka
2 lyžice masla
trochu mletej škorice
Postup prípravy sa nachádza na druhej strane >
Leave a Reply