Postup:
Tento druh cesta nemusíte nechávať vykysnúť, sú to tzv. rýchlosvatobné koláčiky, ktorých príprava vám pôjde pekne od ruky.
Pripravte si veľkú misu, do ktorej odmeriate požadované množstvo múky. V hrnčeku si rozdrobte droždie, pridajte cukor a miešajte, kým sa nerozpustí. Ďalej pridajte ohriate mlieko a a tri lyžice múky z misy. Vznikne vám hladké cestíčko. To dajte do tepla na 15 minút.
Do múky pridajte soľ, vajce, citrónovú kôru a rozpustené maslo. Potom dodajte vzniknutý kvások a cesto spracujte rukami. Zabaľte do fólie a dajte do chladničky asi na hodinu.
Medzitým zapracujte na náplniach. U makovej stačí všetky ingrediencie zmiešať do vriaceho masla a za stáleho miešania povariť, nakoniec vmiešať tiež trochu rumu. Podobne sa tvorí aj oriešková náplň. Nezabudnite na posýpku a z masla, múky, cukru a škoricu si ju vytvorte.
Tretinu pevného cesta vyvaľkajte na pomúčenej ploche na tenko, stačí kolieska si 3 cm veľká. Klaďte ich na plech vyložený papierom na pečenie a s pomocou cukrárskeho vrecka dodajte náplň. Dozdobiť ju môžete lúpanými mandľami a posýpkou. Pečte vo vyhriatej rúre na 200 stupňov po dobu niekoľkých minút dozlatista. Hotové vychladnuté koláčiky posypte cukrom.
Leave a Reply