Postup prípravy:
1
Múku zmiešame v mise so suchým cappuccinom a cukrami. Pridáme žĺtok, zmäknuté maslo a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chlade odležať aspoň dve hodiny. Potom cesto opäť prepracujeme a na pomúčenej doske vyvaľkáme z cesta zhruba 3 – 4 mm nízky plát, z ktorého budeme vykrajovať kolieska, ktoré skladáme na plech s papierom na pečenie. Podľa veľkosti plechu budeme mať koliesok na 2 – 2,5 plechu. Tie potom upečieme v predhriatej rúre na 160 ° C doružova.
2
Krém: zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrami do peny, potom podľa chuti pridáme a zašľaháme toľko suchého cappuccina, aby nám bola chuť krému príjemná. (1 – 1,5 lyžica, podľa druhu). Krémom potom natierame a zlepujeme kolieska.
3
Žĺtková poleva: žĺtky dáme do misky, pridáme kvapku vanilkovej arómy, prisypeme práškový cukor a trieme do hladkej hustej peny, ktorou potom potierame vrchné kolieska, ktoré môžeme ešte podľa chuti dozdobiť čokoládovým sypaním, štipkou jemne mletej kávy… množstvo práškového cukru záleží na veľkosti žĺtkov. Po zaschnutí polevy môžeme uložiť cukroví do krabičiek.
Leave a Reply