Postup:
Chlieb namočíme do 100 ml mlieka, potom vyžmýkame a pridáme do mäsovej zmesi (zmiešame bravčové a kuracie mleté mäso). K mäsu pridáme aj nakrájanú cibuľku, soľ a korenie.
Do mäsa pridáme aj zvyšné mlieko a vymiešame jednotnú hmotu. Ja si mäso meliem sama doma a zvyšné mlieko vždy prelejeme cez mlynček. Ak sa vám hmota zdá príliš tekutá, pridajte trochu strúhanky alebo ovsených vločiek.
Z hmoty tvoríme jednotlivé karbanátky, ktoré navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Syr nastrúhame na strúhadle, zmiešame s kyslou smotanou, vajíčkami a nadrobno nakrájaným kôprom. Navrstvíme na povrch mäsa.
Nakoniec som ešte navrstvila do cukrárskeho vrecka trochu majonézy a ozdobila vrch fašírok. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút pri teplote 200 stupňov. Prípadne pečte tak dlho, aby bolo mäsko upečené – záleží to od typu vašej rúry, aj od hrúbky fašírok.
Želáme vám dobrú chuť!
Leave a Reply