Cárske karbanátky z rúry: Toto jedlo z mletého mäsa zatieni všetky ostatné, hotové je raz dva!

Postup:

Chlieb namočíme do 100 ml mlieka, potom vyžmýkame a pridáme do mäsovej zmesi (zmiešame bravčové a kuracie mleté ​​mäso). K mäsu pridáme aj nakrájanú cibuľku, soľ a korenie.

Do mäsa pridáme aj zvyšné mlieko a vymiešame jednotnú hmotu. Ja si mäso meliem sama doma a zvyšné mlieko vždy prelejeme cez mlynček. Ak sa vám hmota zdá príliš tekutá, pridajte trochu strúhanky alebo ovsených vločiek.

Z hmoty tvoríme jednotlivé karbanátky, ktoré navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Syr nastrúhame na strúhadle, zmiešame s kyslou smotanou, vajíčkami a nadrobno nakrájaným kôprom. Navrstvíme na povrch mäsa.

Nakoniec som ešte navrstvila do cukrárskeho vrecka trochu majonézy a ozdobila vrch fašírok. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút pri teplote 200 stupňov. Prípadne pečte tak dlho, aby bolo mäsko upečené – záleží to od typu vašej rúry, aj od hrúbky fašírok.

Želáme vám dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*