Cesto jemné ako pavučinka: Rýchly ŠĽAHAČKOVÝ KOLÁČIK so slivkami podľa babičky, ktorému nikto neodolá.

Postup:

Všetky prísady na cesto jednoducho zmiešame v miske pomocou metličky alebo pomocou ručného šľahača. Cesto a jednoducho rovnomerne navrstvíme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech.

Na cesto uložíme očistené a rozpolené slivky. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25-30 minút (ak je forma väčší a koláčik tenšie, upečie sa rýchlejšie, ak je naopak cesto vyššie, pečieme dlhšie).

Koláčik s posýpkou je ešte chutnejšia, stačí keď zmiešate hladkú múku s práškovým cukrom a nastrúhaným maslom a vytvoríte drobivú zmes. Tú nasypte na slivky a dajte koláčik piecť.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*