Jemné nadýchané cesto, bohatá vôňa škorice, sladké banány a krémová poleva…dokonalý dezert ku káve alebo čaju. Možno to pre vás nie je žiadnym prekvapením, ale láska na prvý hryz bude zaručená!
Ingrediencie:
- 420g hladkej múky
- 2 banány
- 260ml mlieka
- 11g sušeného droždia
- 200g masla
- 100g cukru
- 200g práškového cukru
- 1 PL škorice
- Štipka soli
- 75g Vlašských orechov (mleté/sekané)
Postup:
- Roztopte si 3 PL masla v 230ml mlieka, ale nedoveďte ho k varu. Mlieko by malo byť teplé. Nasypte do mlieka kvasnice a nechajte odstáť 10 minút. Potom pridajte 1 PL cukru, štipku soli a všetko dôkladne premiešajte.
- Pridajte 150g múky, premiešajte a banán si roztlačte vidličkou na kašu. Pridajte ho do zmesi a spolu s ním aj zvyšnú múku. Dôkladne miešajte až kým vám nevznikne lepivé cesto.
- Na pomúčenej doske si cesto vymieste, položte ho do misy, prikryte utierkou a položte na teplé miesto po dobu 1 hodiny.
Pokračovanie receptu na druhej strane >
1 2
Leave a Reply