Chutia ako z klasického kysnutého cesta, ale sú bez čakania: Kúzelný závin podľa mojej babičky BEZ KYSNUTIA!

Výborný závin, ktorý sa na rozdiel od bežných receptov pripravuje bez kysnutia. Mojou tajnou prísadou je bravčová masť. Cesto je vďaka nej fantasticky jemné.

Potrebujeme:

1 šálka kyslej smotany (200 ml)

1 šálka bravčovej masti

2 vajcia

3 lyžice cukru

1 lyžičku soli

50 g droždia

600-800 g hladkej múky (uvidíte podľa konzistencie)

Na vrch:

1 vajce

Náplň na 3 kusy:

500 g mletého maku (namiesto maku môžete použiť mleté ​​orechy)

400 g práškového cukru

trochu mlieka

2 bal. vanilkového cukru

Trochu strúhanej citrónovej kôry

Postup prípravy na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*