Chutia ako z klasického kysnutého cesta, ale sú bez čakania: Kúzelný závin podľa mojej babičky BEZ KYSNUTIA!

Postup:

Smotanu zmiešame s masťou (všetko musí mať izbovú teplotu). Vajcia (tiež izbovej teploty) ušľaháme s cukrom a soľou. Potom primiešame tuk, rozdrobíme droždie a miešaním ho v zmesi rozpustíme. Postupne pridávame múku a vypracujeme jednotné cesto – nie príliš tuhé.

Cesto rozdelíme do 3 častí rozvaľkáme a naplníme makovou alebo orechovou plnkou (mak zmiešame s trochou mlieka, cukrom, kôrou z citróna, vanilkou a hrozienkami). Zrolujeme, nie príliš pevne a vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Záviny upečieme vo vyhriatej rúre – pri teplote 180 stupňov pečieme, kým povrch nie je zlatistý.

Želáme vám dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*