Každá gazdiná má svoj overený recept na domáce fašírky, základ je kvalitné mleté mäso, správna kombinácia korenín a dobrý odhad prípravy na rozhorúčenom oleji. No aj tak sa vám možno občas stane, že i ten najlepší recept na fašírky zlyhá a namiesto šťavnatých porcii mäsa podávate vysušené hrudky.
S týmto našim dnešným receptom sa vám to nikdy nestane!
Budete potrebovať:
800 g kuracích pŕs
100 g chleba
2 vajcia
1 ČL soli
2 ČL korenia
80 g masla
6 PL strúhanky
10 PL olivového oleja
Postup prípravy:
Krajce chleba namočte do vody, alebo do mlieka. Nechajte ich 10 minút a potom len vodu vyžmýkajte.
Kuracie prsia si nakrájajte na menšie plátky a prebehnite ich cez mlynček na mäso. Mäso zmiešajte v miske s chlebom, buchnite doň dve vajcia a všetko spolu premiešajte. Pridajte soľ a korenie. Hotovú zmes rozdeľte na 8 rovnakých dielov. Z masla nakrájajte rovnaký počet plátkov.
Kus mäsa roztlačte dlaňou na doske, do stredu dajte plátok masla a potom okraje spojte, ako aby ste maslo zabalili. To zabezpečí fantastickú šťavnatosť a chuť fašírky.
Celú fašírku potom obaľte v strúhanke a ukladajte na tácku vedľa seba. Keď máte pripravené všetky fašírky, dajte ich do mrazničky na 20 minút stuhnúť.
Leave a Reply